Gynka Knitwear

About the maker


(English version below)

Kedves Látogató!

Mici vagyok, két gyerkőc édesanyjaként tevékenykedem. Halásztelken, egy csodálatos városban élek, Budapesttől nem messze. Én vagyok a Gynka Knitwear megálmodója, bloggere, a GK termékek tervezője és készítője.

A kötés iránti szerelmem gyerekkoromban gyökeredzik, mindent édesanyámtól tanultam, aki pedig a saját édesanyjától. Nagy büszkeségemre hazánk elismert szabói voltak mindketten. Horgolni önerőből tanultam, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé szeretném ezt a részét a kézművességnek, mint a kötést.

2017-ben elindítottam a blogomat, amit hol rendszeresen, hol rendszertelenül, de azóta is vezetek. Pár hónappal később rájöttem, hogy szimplán a kötés és a horgolás már nem elég nekem, a tervezésben sokkal nagyobb és vonzóbb kihívást látok. Ezzel megszületett a Gynka Knitwear gondolata. Ezt a webshopot azért hoztam létre, hogy saját tervezésű és készítésű termékeimet mások számára is elérhetővé tegyem. 

2017-ben és 2018-ban több kooperáció részese lehettem fantasztikus hazai kivitelezőkkel, mint például Vigvári Judittal, akivel a Milli and Bro Knit Essentials vonalat alapítottuk meg közösen, és amivel még vannak terveink Judit márkájának védjegye alatt. Vagy például alapító tagja lehettem a Blooming Spirit Kids nevű kezdeményezésnek, ami a legjobb hazai tervezők munkájából mutat összeállításokat rendszeresen inspirációképpen az Instagramon. A munkám elismeréseképpen a weboldal üzemeltetője, a Big Cartel az egyik sablonjához mintának választotta a webshopomat, amiről egy blog bejegyzés is készült:

Hopscotch Theme

Két évig párhuzamosan terveztem és kötöttem, mindkettőt rengeteg pozitív visszajelzés, fonalgyártók támogatása, vásárlók elégedettsége kísérte. A legelső kötésleírásom, amit 2017 májusában publikáltam, annyira közkedveltté vált, hogy 2019 januárjára elérte a 6000 egyéni letöltést a legnagyobb kötős/horgolós közösségi oldalon, a Ravelryn, de a többi leírás is nagy sikernek örvend. Többek között ezek miatt a sikerek miatt 2019-re a belső tervező énem felülemelkedett a kézművesen, és úgy határoztam, hogy mostantól nem készül el minden darab minden méretben és színben, mert a teljes termékpaletta elkészítése tetemes mennyiségű értékes időt vesz el a tervezői énemtől, amit ez utóbbi érthető okokból magának követel... 2019 februárjától a webshopon már csak a mintadarabok lesznek elérhetőek megvásárlásra, ami azt jelenti, hogy egytől egyig egyedi darabok, amik a kötésleírásaimhoz mellékelendő fotókhoz, vagy a leírások teszteléséhez készülnek. Amennyiben a webshopon szereplő mintadaraboktól eltérő színű/méretű kiegészítőt szeretnétek rendelni, erre természetesen továbbra is van lehetőségetek, de ezekre a darabokra az alábbi árszabás vonatkozik:

Árlista

Amennyiben az általam tervezett darabokat saját magatok szeretnétek elkészíteni, a kötésleírásaim (egyelőre sajnos csak) angol nyelven elérhetőek, az alábbi linkeken tudjátok megtekinteni és megvásárolni őket:

Ravelry Pattern Store

Etsy

Illetve nagy büszkeségemre néhány leírás 2019 januártól az egyik legnagyobb és legelismertebb nemzetközi fonal webáruház oldaláról, akár a leírásban szereplő fonallal együtt direktben megrendelhető itt:

Loveknitting

A Gynka Knitwear megalakulásával gyermekkori álmom vált valóra, remélem, ennek az álomnak elégedett vásárlóként ti is részesei lesztek!

___________________________________________________________________________________________

Hello,

I am Mici, maker mama of two, living in Halásztelek, a beautiful city of Hungary. I am the founder, the designer, the maker and the blogger behind Gynka Knitwear.

My love for knitting and designing comes from my childhood, I learnt everything I know from my Mom who learnt it from her Mom. They were both honoured tailors of their age. I am a self-taught crocheter but that doesn't mean that I love crocheting less than knitting. In fact, they are equal.

I created my blog, Gynka Manufaktúra in 2017 because of this love for crafting. A few months later I realised that knitting and crocheting is not enough for me, I wanted to make my own designs and with this idea Gynka Knitwear was born. I created this webshop to sell finished garments that were designed and handmade by me. 

As of 2019, the inner designer has risen above the knitter and I felt the urge to focus even more on designing. I decided to quit knitting every piece of design in various colors and sizes. From now on you may find and purchase my sample knits here, which means they are one-of-a-kind pieces, knitted for the photo instructions of, and/or to test my knitting patterns. 

With Gynka Knitwear, my childhood dream came true, I hope you will also be part of this dream as a satisfied customer :)

Your bag is empty
Start shopping